פולימרים הם חומרים העשויים משרשרות ארוכות, שחוזרות על עצמן, של מולקולות. לחומרים הללו תכונות ייחודיות, בהתאם לסוג המולקולות הנקשרות ואופן החיבור ביניהן. חלק מהפולימרים הם גמישים ויכולים להימתח, כמו גומי ופוליאסטר, בעוד שאחרים הם קשים וקשוחים, כמו אפוקסי וזכוכית.
אפשר לחלק פולימרים באופן כללי לשני סוגים: פולימרים טבעיים, ופולימרים סינטטיים.
פולימרים, הן טבעיים והן סינתטיים, נוצרים באמצעות חיבור (פילמור – פולימריזציה) של מולקולות קטנות רבות, הידועות בשם מונומרים. המסה המולקולרית הגדולה שנוצרת כך יוצרת תכונות פיזיקליות ייחודיות.
עם התפתחות המדע והטכנולוגיה של החומרים, הפולימריים מציגים פוטנציאל ליישומים מגוונים בתעשיית הבניין, תודות לתכונותיהם היחודיות בהשוואה לחומרים אנאורגניים: עמידות למים, עמידות בפני קורוזיה, עמידות בפני שחיקה, יעילות נגד רעידות אדמה. בנוסף הם משמשים לבידוד קול, לבידוד חום, ולבידוד חשמל. לכן משתמשים בהם כשכבות בידוד של צינורות אספקת מים, צינורות ניקוז, חוטים וכבלים וחומרי בידוד לקירות.
בנוסף, נעשה שימוש נרחב בפולימרים לצרכי ריצוף, איטום וחיפוי, פנימי וחיצוני כאחד.
תכונות אלה הפכו את הפולימרים לסוגיהם למוצרים המשמשים כמעט בכל תחומי החיים. יש אומרים בחיוך שאם תבדקו, תגלו שבחמש הדקות האחרונות באתם במגע עם פולימר כלשהו, מבקבוקי מים דרך סמארטפונים ועד לצמיגים ועוד.
Powered by - Wemake